Activiteiten
Editie
Taal
Schaal
Uitgever
Fietsen in Roemenië
Fietsen in Roemenië is een speciaal land waar er weinig van wordt gehoord in het Europese nieuws maar evenzeer is dit een land van contrasten, en mooie natuurlijke elementen. Roemenië ligt in Zuid-oost Eurpa en leunt aan tegen de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië. Roemenië kent vele culturen aangezien het omring is door Slavische landen. Tijdens de mogelijke fietsroutes in Roemenië, kan je toch best kijken voor een desbetreffende reisgids om mee te nemen op je tocht. Reisgidsen Roemenië zijn er in grotere aantallen, en biedt u alle noodzaeklijke informatie je kunt gebruiken op uw route.
Vanuit Boekarest, Brasov, Busteni, Săvădisla bijvoorbeeld zijn er enkele mooie routes tot een stuk buiten de stad en terug. De bergen daarentegen van ", beleefd u de Transfăgărășan fietsroute, een bochten spel door de bergen met prachtige gebieden om u heen. Als je wil fietsen in Roemenië, dan start je best vanuit Sibiu, in tegenstelling met Boekarest. Sibiu is een veel betere met landelijk gelegen locatie om vanuit te starten. Van hieruit bedwing je de Poiana Sibiului, de route van Rasinari naar Paltinis. Van hieruit liggen de Karpaten bijna aan je voeten.
In deze omgeving vindt u prachtge routes en kleppers om tegenop te fietsen als u daar zin heeft. We hebben ook Fietsgidsen van Roemenië bij Bibliotrek.
Fietskaarten Set 3 Eurovelo 6 Boedapest > Zwarte Zee - Huber • 9783943752960
Fietskaarten set 3 - Boedapest > Zwarte Zee - Huber Productomschrijving: Deze kaartenset omvat 8 fietskaarten met een schaal op 1:100.000. Deze keer loopt de fietstocht Eurovelo6 die in DEEL 2 aankwam in Boedapest, nu door langs de beroemde rivier de Donau, door naar de Zwarte zee. 8 Individuele kaarten in een hoesje! Ideaal voor lange fietsreizen: - Lichtgewicht en makkelijk te …
De natuur van Roemenië
De natuur in Roemenië is een ware schatkamer voor fietsers. Met haar diverse landschappen, van ruige bergen en uitgestrekte bossen tot glooiende heuvels en vlaktes, biedt Roemenië een unieke en gevarieerde fietsomgeving die geschikt is voor zowel recreatieve fietsers als de meer avontuurlijke sportieve rijders. Roemenië staat bekend om haar majestueuze Karpaten, die een prachtig decor vormen voor uitdagende fietsroutes. In de bergen vind je goed onderhouden wegen zoals de beroemde Transfăgărășan en Transalpina, die je langs spectaculaire kliffen, diepe valleien en helderblauwe bergmeren voeren. Voor de ervaren fietser bieden deze routes niet alleen fysieke uitdagingen, maar ook een gevoel van avontuur en verbondenheid met de natuur.
Voor fietsers die op zoek zijn naar een meer ontspannen ervaring, biedt het Donau-delta-gebied in het oosten van Roemenië een rustig alternatief. De vlakke landschappen, met zijn uitgestrekte waterwegen en rijke flora en fauna, maken het tot een ideale bestemming voor fietstochten waarbij je de natuur in zijn puurste vorm kunt ervaren. Hier kun je pelikanen, wilde paarden en talloze andere diersoorten spotten tijdens je tocht.
De natuur van Roemenië biedt afwisseling, rust en avontuur, wat het perfect maakt voor de algemene fietser. Of je nu kiest voor de bergen, de valleien, of de rustige vlaktes, je kunt genieten van rustige fietstochten door ongerepte natuur, ver weg van de toeristische drukte, en tegelijkertijd het diverse landschap van Roemenië ontdekken. De Fietskaarten Roemenië liggen er voor het rapen. Wie er interesse in heeft is wandelen ook een optie met de Wandelkaarten Roemenië van Bibliotrek.
Fietsen vanuit Sibiu
Fietsen vanuit Sibiu is de perfecte uitvalsbasis, gelegen in het bekende zuiden van Transsylvanië aan de voet van de zevenburgse Alpen. Hier zijn er een pak fietsroutes die heel bekend zijn. We noemen er een paar op: De route van Sibiú naar Sighisoara met 101 km route met gemakkelijke wegen. Sibiu naar Alma Vii met 63 km route, maar stuk moeilijker. Alma Vii naar Sighişoara met 48 km route met gemiddelde moeilijkheidsgraad. Cârţişoara terug naar Sibiu met 66 km evenzeer een middelmatige route. De natuur route Sibiu naar Sighișoara met 104 km lengte en een gemiddelde graad. En zo zijn er nog veel meer te ontdekken vanuit het stadje Sibiu. Fietsen in Roemenië is iets die moet gebeuren door de natuur, weliswaar langs de wegen maar de landschappen mag u niet mimssen, daar zijn ze te mooi voor.